Pentru o navigare optima, te rugam sa descarci ultima versiune a unuia dintre browserele: Chrome, Safari, Firefox sau Internet Explorer.

MPG|Riders ClubSportyaTenis10L'Etape Romania by Tour de France


English Romana
Autentificare Inscrie-te in club
Se incarca ...
Regulament general Descarca PDF

Alegeti sa fiti in forma maxima pe timp de vara!

29.07.2015 Dumbrava cu Margaritar

Activitatea fizica regulata este asociata cu cele mai bune conditii de sanatate fizica si de sanatate in general, prevenind dezvoltarea bolilor cronice. Vara, dat fiind ca zilele sunt mai lungi si mai calde, este perioada in care se practica cel mai mult exercitiile outdoor. Activitatile din timpul liber, precum tenis, ciclism, fotbal, inot, volei si exercitiile fizice individuale sau in grup, alergare sau drumetii, sunt preferate pe durata verii in intreaga Europa.  
 
Activitatea sportiva in zilele foarte calduroase provoaca o caldura metabolica excesiva si astfel, prin transpiratie, se pierd nu doar apa ci si sarurile minerale din organism. Pentru a le recupera, trebuie sa ii asigurati corpului vostru un anumit nivel de hidratare inainte, in timpul si dupa antrenamentul efectuat. In cazul efortului prelungit, este recomandat sa consumati bauturi sportive imbogatite cu saruri minerale si glucoza sau alte surse de zaharuri.  
 
Pentru cresterea absorbtiei intestinale de apa, bauturile sportive cu continut de zaharuri mai mic de 8-10%, cu un continut relativ semnificativ de sodiu - < 1 g/L - si cu o osmolaritate izotonica sunt o alegere optima la antrenamente. Una dintre aceste bauturi este Goldrink GoldNutrition care va ofera portia de energie potrivita si va ajuta sa aveti un antrenament eficient.
 
Alimente fotoprotectoare
La practicantii sporturilor outdoor, factorul de expunere solara la razele UV poate atinge 10% sau, in perioadele de vara, 30%. Expunerea la radiatia UV permite, la nivel celular, formarea de radicali liberi care, la randul lor, oxideaza si distrug membranele celulare. Compusii chimici rezultati din metabolism rup legaturile de ADN facandu-l intranzitabil si, in cele mai rele scenarii, pot sa se lege de compusi, devenind toxici pentru organism si dand nastere celulelor canceroase.  
 
Arsurile solare, afectiunile oculare, imbatranirea pielii, scaderea imunitatii, daunele ADN-ului si cancerul de piele sunt alte efecte nocive ale radiatiei UV. Cu toate acestea, ele pot fi prevenite prin strategii comportamentale si alimentare.  
 
Alimentele fotoprotectoare asigura o extra-protectie celulara impotriva radiatiei UV si sunt in mod normal constituite din carotenoide precum beta-caroten – ce se regaseste in morcovi, guava, rosii, licopen, in pepene verde si rosu, in papaia, grepfrut, patrunjel - si din antioxidanti - fructe rosii, goji, struguri, ceai verde sau ceai pentru detoxifiere. Aceste alimente confera o protectie eficienta organismului impotriva radicalilor liberi, usurand eliminarea lor. Astfel, probabilitatea de a aparea daune provocate de expunerea solara la razele UV este semnificativ redusa.  
 
Recomandari nutritionale:
• Optati pentru mesele usoare, mici, variate, nutritive si hidratante de-a lungul zilei.  
• Cum caldura va invita la inghetata, optati pentru cea facuta in casa: congelati fructe - banane, capsuni, fructe rosii - si zdrobiti-le, apoi adaugati 3 linguri de desert cu proteina Whey.
• Consumati de preferinta fructe si legume crude, pentru a evita pierderea de nutrienti.  
• Fructele sunt bogate in apa, fibra dietetica, vitamine, minerale si compusi precum flavonoidele. Alegeti fructe de sezon si consumati intre 4-5 portii pe zi. 
• Supele de legume sunt o excelenta sursa de hidratare, prezinta o valoare energetica scazuta, sunt bogate in vitamine si minerale precum fibrele. Consumati-le de preferinta la cina. Evitati sa adaugati cartofi.  
• Optati pentru salate ca fel principal la masa. Faceti-le, de exemplu, din salata verde, rucola, rosii, morcovi, paste integrale si, ca parte proteica, unul sau doua oua, carne de pasare sau peste facut pe gratar, branza mozzarela, somon afumat etc. Puteti adauga legume precum fasole verde si mazare.  
• Pentru a obtine un efect mai consistent inlocuiti componenta glucidica cu paste si orez integral sau cartofi dulci. Obtineti astfel un continut mai bun de fibra dietetica, de ajutor in protejarea si reglarea tranzitului intestinal.
• Daca vreti un sandvis, faceti-l din ton din conserva, cu rondele de castraveti si rosii si o lingura de avocado, de exemplu.  
• Consumati carne slaba de pasare, fie pui, curcan sau rata, precum si peste slab preparate la cuptor sau pe gratar, pentru ca acestea contin mai putine calorii si se digera mai usor.  
• Consumati de 2-3 ori pe saptamana peste bogat in Omega 3: pastrav, sardine, scrumbie, macrou, dorada.
• Alegeti branza cu grasime mai mica de 30%, ca de exemplu branza proaspata slaba.  
• Preparati-va singuri sucurile atat de bune pentru curatarea organismului din fructe rosii, ghimbir sau ceai verde.
 
Daca sunteti sanatosi, puteti sa va bucurati de fiecare clipa din plin!